Sunday, January 10, 2010

baby dalam perut boleh hilang ke???

wehh korang.. korang penah dengar tak pompuan pregnant tiba-tiba baby dalam perut die boleh hilang.. selalunya cite dalam MASTIKA la kan.. korang percaya ke?? i cam tak percaya macam nak percaya haha... tapi siyessly memang takut le kengkawan isshh...

i bukan je penah baca, penah dengar malah penah tengok n penah kena tau! uuuuu takutnyeeeeeeeeeeeeee...................

da dua kali da kena tau.. 1st kena bulan 2 last year tau.. then baru bulan 12 haritu kena lagi.. isshh pelik laa.. sangat-sangat pelik haihhh.... so MISTERI weehhh...

mula-mula tu kan... memang da pregnant tau.. sekali pindah la umah.. sampai je umah baru kan.. dalam 2 hari tiba2 menggelupur bising gilaaa.... sakit weehhh agaknya.. n my abah dengan rasa xsedap hati suruh la teran.. pusshhh! pusshhh!! pushhh! n then tetibe baby tu keluar.. my abah tengok la betol2 baby tu.. rupanya da takde nyawa.. uwaaaaa sedihnya bukan kepalang...

bila da kena camtu nak buat camne kan.. redha jela.. yang pergi biarkan pergi.. kita yang hidup kena teruskan.... life must go on....

bila da dok berdua kan ehehe hidup berpasang-pasangan biasa la lama-lama tiba-tiba dapat tau pregnant lagi.. yeeehaaaa punya happy semuanya bila dengar goodnews itu kan... n da lebih kurang 4 or 5 bulan pregnant n da obviously nampak pregnant la kan.. perut da besar, nenen pon da nampak tegang (orang tua2 cakap nak tau memang tengok yang tu ehehe)..

pastu tengok kan lama-lama perut makin kecik makin kecik n makin kecik.. isshhh sangsi nie.. apa nak jadi pulak nie uwaaaa....

then lama-lama nenen pulak makin lama da kembali normal.. ish biar betol nihh uuwaaa isk-isk-iskk....

n lama-kelamaan memang pon seperti yang dijangka.. perut memang jadi kempis seperti normal n nenen pon kembali normal.. tp betol ke baby dalam perut hilang?? uhuhuhukk..

biar je.. tak pegi cek kat doktor pon.. nampak cam sihat walafiat je.. biar laa.. jangan ada effect di kemudian hari suda la kan.. hehehe...

betol ke korang baby dalam perut boleh hilang??? ishh takutnye... n da ada pakar yang kata boleh jadi mandul. n memang da mandul kot sebab da 2 3 kali da jadi camtu.. xpenah jadi.. uuu sedihnyeeee.... xdapat la my mak n abah dapat cucu......................................



















kambing!! ehehehe





sebenarnye cite di atas adelah berkaitan kambing muahaha.. kambing yg dibeli awal taun lepas.. ingatkn nk jd biak2 kan die.. biar banyak ckit.. bleh jugak buat hasil kan.. tapi hasilnya x jadi-jadi.. haihh nak buat cemane.. xdok rezeki uhuu...


cite tersebut adelah kisah benar. tapi yang terjadi pada kambing la muahaha.. keh3.. saya tak tipu kan3??kambing 2 sangat comel. tp malas nak amik gambar haha.

2 loves:

en.alierostam said...

pe lagi..wat kari kambing r...
sedap tuuuu....

Miss Ekin said...

ehehehe wt kari kambing nt abah sorg je yg makan.. nt r tunggu kenduri uhuhu ciannye kambing 2 ;)))

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

Blog Template by YummyLolly.com