Wednesday, January 27, 2010

..dekat bau belacan, jauh bau cheese...

erk! ade ke peribahasa tu hakhak! ala serupa jek ngan peribahasa orang tua2 'dekat bau taik, jauh bau wangi'. lebih kurang la tu. belacan tu bau tak sedap tapi ramai orang suka makan, cheese pulak bau sedap n ramai orang suka makan.

muahahha berbelit2. lantak lah apa interpretasi korang. erk betol ke eja mende alah nie hekhek. nape wujudnya peribahasa rekaan sendiri tu. baru je cite pasal bahasa jiwa bangsa kahkhakah. saja nak mewarna-warnikan bahasa muahahaha. jangan ada budak sekola amik peribahasa nie sudah. udahnye semua cikgu-cikgu BM serang i hekhek. ampuunnnn cikgu!

ok sebenarnya,, ada la seorang manusia nie haha dia kata dia amat jeles dengan talian hayat kami adik beradik. ok before that, im the eldest of 5 siblings. i have 2 younger sisters and 2 younger brothers. kehkehkeh cam buat ayat budak tingkatan satu. saje jek! specially dia jeleskan keakraban kami 3 dara nie laaa.. cam sangat rapat. memang kitorang rapat pon.. tapi hakikatnya, cam peribahasa tadi tuuu dekat bau belacan, jauh bau cheese hekhek..

time semua ada kat umah, ada jeee benda nak argue. tapi skang da besaq2 nie takde la sangat, tapi ada la jugak kadang-kadang muahahaha. dulu time kecik-kecik, gaduh sampai tarik-tarik rambut pun ada haha. last2 i yang kena cili ngan mak wawawawaaa~

tapi time semua berpisah, sorang study sana, sorang study sini sorang lagi stidooo time tu la pulak rindu-rinduan konon..

bila ko nak balik..

ko balik bila..

balik laaa.. takde kawan nak gaduh nie.. hakhak.

tapi hakikatnya, macam mana pun air dicincang takkan putus ye dak? yang penting dengan berkat sifat tolak ansur masing-masing insyaallah.. n sifat mengalah tu penting jugak. tapi cisss tak aci, asek i je kena mengalah hakhak!

tak kisah la.. ingat pesan mak, dengan adik beradik jangan terlalu berkira, jangan selalu ungkit2 insyaallah bahagia selamanya... hekhek amin~




i nak tengok apa hadiah diorang nak bagi i nanti. jeng3.... hakhak
nie kira berkira ngan adik beradik ke? muahahaha

2 loves:

en.alierostam said...

gaduh tanda mesra.....
hak hak
.....sape slalu menang kalau gaduh nie?

Miss Ekin said...

hakhak. i selalu kena buli lalalala~
tapi sebab i paling tua sume kena hormat kahkahkah! ;ppp

selalu yg menang adik laki 2nd last tu. ishh die ganas huhu sume takut aiyookk!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

Blog Template by YummyLolly.com