Tuesday, January 12, 2010

manakah rezeki tak kunjung tiba.............. isk3

source : google

gimme ur brain gimme ur brain... plsss plss plssss.. hak2 xmemasal...

apa pendapat korang ek bila kita keja yg takde kaitan dengan qualification kita... langsung takde. or ada tapi sikit-sikit sipi-sipi je.

contohnya kan haritu kan i apply GSTT pendidikkan khas.. tau tak apa GSTT?? google senirikk.. ;)) then misal kata la dapat misal kata laaa tapi rasanya tak dapat kot huhu coz soalan interviewer tu semua sangat membunuh, haa tu pun kan takde kaitan.. or i da blajo fenat2 nih 4 taun nih tetibe decide nak keja senirikk bisnes ke apa ke.. logik ke?? lagi la lari jauh kan.. i tak kisah keja apa pun, tapi paling takleh terima keja banking ke, marketing ke hmm tp nak bisnessing camne nie?? aiiyoyooo~

or

lepas da fenat lelah 4 taun sampai da tua jadi nenek nie nak dapatkan degree, tetibe kan i apply keja di mana lebih rendah drp my qalification.. maksudnya amik position yg diploma nye laa.. logik ke ehh??


hhmmm 4 me, i tak kisah pun benda nie suma.. lebih rendah ke, tak sama ke ngn cos yang i amik dulu takpe laa.. 4 me, degree skang nie buat syarat je.. n ilmu yang kita da blaja lama mana pun, semua itu adalah ilmu.. n ilmu takkan abis dituntut sehingga ke liang lahad.. kiranya kalau kita dapat keja lain dari qualification kita, ilmu yang telah dituntut tu kira bonus la kan.. dapat ilmu lebih.. betul tak? betul tak? betul tak?
tak kira keja apa pun, janji duit masyuuukkkk betul kan? sila la support saya ;))

korang agree ke tak nie? hmmm.... tak kisah laa.. yang penting nape rezeki takde yang sangkut lagi nie aiiyakkk... kalau camni bila nak dapat anta mak abah g haji nie adusss.. tak bule jadi nie... sebenarnya ada je yang da sangkut tapi terpaksa menolak kerana sebab2 yang bule dielakkan tapi tak berdaya nak elak hmm...source : google

:angry:
sebenarnya dari dulu kini dan selamanya kepala hotak nie dok berangan bisness jek. tapi cam takde talent nak berbisnes. hmm kalo jadi cikgu banyak masa ngan family kan3...
whatever.....



2 loves:

en.alierostam said...

x lari gunung dikejar
semoga mencapai cita2....
ade rezeki x kemana cik ekin

Miss Ekin said...

uhukk memang xlari gunung dikejar.. tapi nak kejar gunung xnampak gunung nie..

uhuu utk makluman, sy da xde cita2 da.. cita2 sy da lesap time sy masuk matrik lg heee..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin
 

Blog Template by YummyLolly.com